Metodkurs som ger dig försprång!

Omvärldsförändringarna blir allt fler, som en konsekvens av bland annat globaliseringen, finanskrisen, förändrade värderingar, klimat- och miljöutmaningarna och den enormt snabba teknikutvecklingen. De får också allt större betydelse för företag och organisationer.

För att komma vidare med dina nuvarande bevaknings- och analysmetoder är du välkommen att delta i en metodkurs under en dag tillsammans med Bengt Wahlström, som fokuserar på ett antal viktiga teman:

  • Omvärldsanalysens förutsättningar: Omvärlden, organisationen och individen, samt olika bevakningsmetoder
  • Informationsinsamlingen: Hur hittar du rätt information och hur ska du sortera ut de viktiga källorna i floden av digital information?
  • Nya verktyg: Lär om hur du kan effektivisera din omvärldsbevakning genom att använda rss-flöden, readerfunktioner och digitala bevaknings- och söksystem.
  • Materialhanteringen: Få fördjupade kunskaper om hur materialet ska analyseras, presenteras och distribueras.
  • Du får också arbeta med din egen dator och göra prova-på-övningar för att börja bygga upp system som du kan använda i din dagliga verksamhet för en effektivare omvärlds- och riskbevakning

Kursen avslutas med gemensamma reflektioner kring omvärldsanalysens metodik, möjligheter och begränsningar
Efter kursens slut får deltagarna ett kursintyg.

Vad du som kursdeltagare får med sig efter kursen: Både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna bygga upp enklare bevakningssystem själv och arbeta effektivare och mer strategiskt med trendspaning både inom de egna kompetensområdena och bevaka trender som påverkar organisationen som helhet.

Kursledare: Bengt Wahlström – ägare samt trend- och förändringsanalytiker på Företag & Framtid. I den dagliga verksamheten arbetar Bengt Wahlström med trend- och omvärldsbevakning i olika former, från rapporter inom specifika branschområden till skräddarsydda seminarier och metodkurser i trendspaning och omvärldsanalys.

Vill du veta mer?: Fyll i och skicka kupongen nedan så tar vi kontakt med dig!

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande